Carpaccio de remolatxa amb poma i fonoll


3 remolatxes crues
1 poma
1 bulb de fonoll
1 gra d'all
3 cullerades de vinagre balsàmic
2 cullerades de xarop de atzavara (àgave)
150 ml d'oli d'oliva extra verge

Peleu les remolatxes i tallar-les a làmines molt fines amb una mandolina.
Rentar el fonoll i tallar en juliana amb la mandolina.
Posar en un recipient les remolatxes amb la juliana de fonoll a sobre i l'all picadet.
En un bol posar el vinagre balsàmic, el xarop d'atzavara, l'oli, sal i pebre a gust; barrejar bé i abocar a sobre de les remolatxes i el fonoll.
Cobrir amb paper film i deixar reposar unes hores (o millor, tota la nit).
En servir, rentar la poma, tallar-la a dauets ben petits i escampeu per sobre.

Una cosa que saber sobre ...
El fonoll és un bulb excel · lent per depurar l'organisme i alleujar els gasos. Per això és recomanable menjar-lo juntament amb llegums o amb vegetals de la família de les cols. Es pot consumir fresc en amanides o marinades, cuit al vapor o al forn, i queda un sabor delicat i dolç. Les llavors són carminatives (alleugen la inflor produïda per gasos), i es poden utilitzar tant en infusió com en amaniments per a amanides.

Tags: