Hummus de remolatxa


L'hummus és un plat clàssic de l'Orient Mitjà, que se serveix com a aperitiu o entrant. Bàsicament és un paté a base de cigrons i tahina, però aquí li afegirem una variant: remolatxa!
2 remolatxes
250 g de cigrons cuits
2 cullerades de tahini (pasta de sèsam)
1 gra d'all
el suc d'una llimona
1 culleradeta de comí mòlt
1 cullerada d'oli d'oliva
sal marina
sesam negre, pebre vermell, julivert o coriandre i bastonets d'hotalisses per decorar

Tallar les remolatxes a rodanxes i posar-les a coure fins que estiguin tendres. Triturem les remolatxes cuites amb els cigrons, el tahini, el gra d'all, el suc de llimona, el comí, la sal i l'oli d'oliva, afegint una mica d'aigua calenta si cal (ha de quedar una preparació cremosa).
En servir espolvorejar amb pebre vermell dolç, sèsam negre i un fil d'oli d'oliva (o sèsam) i una miqueta de julivert o coriandre picat i acompanyar amb bastonets d'hortalisses (pebrots, api, pastanaga, carbassó, cogombre).

Una cosa que saber sobre ...
La remolatxa és una arrel d'alta mineralització indicats per a la bona salut de pell, cabell i ungles, amb minerals no tan corrents de trobar en la natura com liti, ferro i brom, a més de magnesi. El seu magnífic color granat viu és un indicador dels seus flavonoides, substàncies naturals amb poder antioxidant que en quantitats concentrades se sol utilitzar en tractaments anticancerígens. Entre les seves moltes virtuts, destaca la seva gran aportació de fibra i la seva condició de alcalinitzant de la sang. No ens oblidem de les seves fulles, que cuites en infusió, són depuratives i lleugerament laxants.

Tags: