Pastís tatin de col llombarda i poma

200 g de farina integral molt fina

1 cullereta de sal marina

2 cullerades d'oli d'oliva

90 ml d'aigua

½ col llombarda

1 poma golden

1 cullerada d'oli d'oliva

80 g de sucre integral de canya

2 cullerades de vinagre balsàmic o de Jerez

Sal i pebre.

* Els primers quatre ingredients són per a l'elaboració d'una massa brisa integral. Es pot reemplaçar per una massa comprada pot utilitzar el contingut (la col cuita) com a plat sol.

 

En un bol barrejar la farina amb la sal, afegir l'oli i barrejar formant grumolls.

Incorporar l'aigua a poc a poc fins que puguem formar una pasta amb certa elasticitat però que no s'enganxi a les mans.

Embolicar en un paper film i deixar descansar la massa a temperatura ambient durant 30 a 45 minuts abans d'utilitzar.

 

Mentrestant tallar la col molt finament i la poma a làmines fines. Escalfar l'oli en una paella i afegir la col, les làmines de poma i el vinagre. Deixar coure a foc baix i tapat fins que la col estigui ben tendra. Salpebrar.

Escalfar el forn a 180 º C.

Estirar la massa finament donant-li forma rodona.

Fondre el sucre integral en sec fins que es caramel·litzi i abocar en un motlle de quiche. Abocar la col cuita amb la poma i cobrir amb la massa integral. Coure durant mitja hora, deixar refredar una mica i girar-la (invertir) amb l'ajuda d'un plat.

Tags: