Sopa crua de pastanaga amb trocets macerats


500 ml de beguda d'ametlles
10-12 pastanagues
1 llimona petita
1 gra d'all
1 cullerada de pinyons
1 branqueta d'alfàbrega fresca
1 branqueta de menta fresca
4 cullerades d'oli d'oliva (o un altre oli de pressió en fred)
1 cullerada d'oli de lli
Sal marina
Pebre
A daus: 1 poma, ½ bulb de fonoll, 1 tomàquet, 1 alvocat (pelat), 1 branqueta d'api, 1 cogombre (es poden variar, afegir o canviar per tot el que vingui de gust)
Germinats de qualsevol varietat per acabar de decorar el plat

Primer preparar tot el que seran els daus (o sigui, tallar a trocets petits).
Tallar les fulles d'alfàbrega i de menta a tires amb unes tisores.
Barrejar els olis, afegir una culleradeta de sal marina, les herbes tallades (l'alfàbrega i la menta), els pinyons, un rajolí de llimona (reservar la resta de suc de llimona per a la sopa) i un parell de voltes de molinet de pebre. Remenar per amarar bé els ingredients, cobrir amb paper film i deixar marinar una hora.
Mentrestant rentem les pastanagues i les passem per la liquadora o l'extractor de sucs.
Posar en el got de la batedora el suc de pastanaga, la beguda d'ametlla, el gra d'all pelat i trossejat, la resta de suc de llimona i sal marina a gust. Batre i reservar.
Al moment de servir, presentar la sopa en bols amb una bona cullerada dels daus marinats i una mica de germinats.

Una cosa que saber sobre ...
Els aliments crus: tenir una dieta alta en crus és beneficiós per a l'organisme perquè per digerir els aliments s'utilitzen majoritàriament els enzims del propi aliment i en menor mesura els enzims que genera el propi cos. Si cuinem l'aliment o el sotmetem a una temperatura major de 40 º C els enzims, que són substàncies indispensables per a centenars de reaccions orgàniques, comencen a destruir-se, per això en menjar aliments crus l'organisme guarda els seus propis enzims per a la regeneració cel · lular i així afegim un extra de vitalitat al nostre organisme.

Tags: