Trinxat de col llombarda (per a 2/3 racions d'acompanyament)


½ col llombarda
2 patates mitjanes (350 g)
2 grans d'all
Un grapat de pipes de carbassa i girasol
oli i sal

Tallar la col molt finament, afegir un pessic de sal marina i pressionar amb la mà fins que deixin anar el seu suc. Anar repetint l'operació cada tant mentre es prepara la resta.
Coure les patates senceres al vapor fins que estiguin tendres. Retirar les patates, deixar refredar una mica per treure'ls la pell i aixafeu-les amb una forquilla.
Peleu l'all i trinxeu-lo en un morter amb un parell de pessics de sal marina. Afegir un parell de cullerades d'oli d'oliva i barrejar amb el puré de patata, la col i les pipes.
Escalfar una cullerada d'oli d'oliva en una paella, tirar la barreja de patata i col i coure com una truita, fins que es formi una base daurada, llavors donar-li la volta i daurar l'altre costat.

Tags: