Blog
www.hortaplademunt.cat/products/
Vins i caves amb denominació d'origen i ecològics:
Les comandes s'hauran de realitzar abans de les 9h del matí de dimecres (dijous farem festa :)
Dijous 1 de novembre es festiu i, tot i que no ens afecta el dia d'entrega, haureu de tenir en compte que les comandes s'hauran de realitzar abans de les 9h del matí de dimecres (dijous farem festa :)
Pels que preferiu venir directament:
Horari habitual: de dilluns a divendres de 10h a 14:00h i de 17h a 20h i dissabtes de 9h a 14h
Molt aviat en el nou espai d'aprenentatge, divulgació i cuina:
DIA D'ENTREGA PUNTUAL SEGONS POBLACIÓ I DIA FESTIU
DIADA DE CATALUNYA (dimarts 11/09/18)
DIA D'ENTREGA PUNTUAL SETMANA AMB DIA FESTIU
Com que molts de vosaltres marxeu i el total de comandes a repartir són mínimes, farem l'entrega de la següent manera:
Com funciona:Aquest any, tant dissabte com diumenge, farem dues rondes de visites guiades; La primera començarà a les 10:30h i la segona a les 12:00h.
La menopausa és un canvi important en la vida de la dona, tenim símptomes nous que potser no sabem abordar, emocions que no sabem controlar, aliments que ja no saben bé ... ABRAÇA EL CANVI!
Amb l'entrada en vigor del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) del proper 25 de maig, podrà tenir major control sobre com s'utilitzen les seves dades i com ens posem en contacte amb vosté.
DIA D'ENTREGA PUNTUAL SEGONS POBLACIÓ I DIA FESTIU
DIA DEL TREBALLADOR (dimarts 01/05/18)
LA GENERALITAT DE CATALUNYA PUBLICA UNA GUÍA CON PUBLICIDAD ENCUBIERTA Y EN CONTRA DE LAS RECOMENDACIONES DE LA OMS
Aquí teniu la relació de poblacions afectades per dies festius, de Nadal fins Reis, i dies puntuals d'entrega:
Dimecres 6 i divendres 8 de desembre són festius i degut a la complexitat que ocasionen dos dies festius, amb un laboral pel mig, dimarts a les 9h del matí tancarem comandes rebudes i farem la recolecció i preparació de les comandes que entregarem dijous, de la següent manera:
Tot i que no afectarà el dia d'entrega habitual, sí que afectarà el termini màxim de realització de la comanda a:
Dimecres 1 de novembre és festiu i, tot i que no afectarà el dia d'entrega habitual, sí que afectarà el termini màxim de realització de la comanda a:
Horta ecològica Pla de Munt, ha decidit donar suport a l'aturada de país d'aquest dimarts 3 d'octubre.
Condemnem la repressió policial d'ahir #1O, desproporcionada i injustificada, sobre la mobilització pacífica.
S'acosta l'esdeveniment BENVINGUTS A PAGÈS edició 2017!!!
Benvinguts a Pagès 2017 ja té dates. Guardeu-vos el 3, 4 i 5 de juny per conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra, degustar la cuina del territori als restaurants i dormir en els allotjaments participants.
A tots els que ens heu demanat ampliar una mica l’horari del migdia... Fet!
DILLUNS DIA 26 DE DESEMBRE I DIVENDRES 6 DE GENER SÓN FESTIUS I, COM SEMPRE, AIXÒ COMPORTARÀ CANVIS PUNTUALS D'ENTREGA:
Tal i com ens vàreu demanar molts de vosaltres, us pasem les receptes del pica-pica de la 1ª edició de Benvinguts a Pagès
L'amanida
La jornada de Benvinguts a Pagès va movilitzar a moltes famílies, amics i grups de persones interessades en conèixer la vida de pagès del seu territori. Nosaltres vam rebre un centenar de visites, entre les quals hi va haver clients habituals, dels que encara no ens haviem vist les cares, altres que tot i haver vingut altres vegades, no van dubtar en aprofitar esdeveniment per mantenir el contacte més directe, i moltes cares noves... L'interès mostrat va ser molt enriquidor!
Tal com ja vàrem anunciar anteriorment, s'acosta l'esdeveniment BENVINGUTS A PAGÈS... Una oportunitat única per redescobrir l'origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que ens arriben a taula!
Aquest dissabte 21 de maig arriba la segona edició de 8 hores saludables de Palafolls. Enguany s'afiança la mostra amb la diversificació de l'oferta i dels espais on es congregaran expositors i activitats relacionades amb la salut.
Monsanto, Bayer and Co han subornat, enganyat i mentit per aconseguir contaminar el nostre menjar. Segons investigadors independents, el glifosat és "probablement cancerigen". Però aquestes empreses han enganyat al sistema per col·locar-ho en les nostres prestatgeries i treure beneficis.
El que han fet és tan intolerable que, juntament s'han iniciat processos penals contra ells.
Benvolgut/uda,
Et volem proposar una activitat fantàstica! Què et sembla si et donem les eines per planificar un cap de setmana molt especial?
Portes obertes i passejada en carro pels més petits!
Dissabte 28 de maig d'10h a 14h hi haurà portes obertes amb visita guiada, per a qui ho vulgui, i passejades en carro.
El que mengen els nostres fills a les escoles, sí que ens importa!!!
300 g de quinoa
100 g de favetes pelades
2 tomàquets
½ tassa de fulles de menta picades
½ tassa de julivert picat
El suc d'una llimona
6 cullerades d'oli d'oliva
Uns pessics de sal marinaPer a la quinoa posem a escalfar 120 ml d'aigua en una cassola i alhora retem la quinoa i la posem a torrar en un altre cassola, remenant de tant en tant.
La nova collita de patata, ja gairebé està a punt!
A les cols de Brussel·les, també els falta poc!
Ja toca preparar el planter de pèsol... Ui, no us penseu pas que falta poc, fins a finals de febrer no comencen els primers!
Ei! Sabies que ja hem començat a collir les primeres coliflors?
Diferents varietats i estadi de cultiu de cols, kales, coliflors, bròcolis, cols de brussel·les...
A la nova plantació de patata ja li queda poc; mireu que maca es veu, l'acabadem de desherbar... Quina feinada, però, a que fa goig?
El pa s'utilitza com a base de l'alimentació des de fa més d'11.000 anys, parlem del pa de debò!
En aquest taller aprendrem i tastarem:
Com identificar un bon pa, les farines i els llevats. Propietats nutricionals i organolèptiques.
Tot just estem acabant l'estiu i ja estem collint els primers moniatos!
Aquesta setmana el planter de la col kale està a punt i ja l'hem sembrat... fa goig, oi?Saber més sobre la col kale: https://www.facebook.com/hortaplademunt/posts/927893143938549
Ja em començat la nova plantació de calçots!Si tot va bé, a mitjans de gener començarem a collir els primers... !
A causa de la tempesta de dissabte passat molts dels productes de fulla com els espinacs, bledes, ceba tendra i raves, que teníem sembrats a l'exterior, han quedat molt tocats.
Comptem que fins d'aquí a 15 o 20 dies no en tornarem a tenir; El que tenim sembrat sota cobert encara és molt petit.
Esperant que aviat tot torni a la normalitat, us demanem la vostra comprensió.
Comparteix el nostre petit vídeo amb els teus contactes.
Gràcies per fer-nos difusió!!!
Concert i rom cremat+ pica-pica gentilesa de Vegetalia
Horari: 21'00h (obrirem portes a les 20'00h)Preu: 12'00€ (nens gratuït)
El concert que ens van oferir Ihsanlulu ens va encantar... Així que molt aviat tornaràn!!!
Gràcies Ihsanlulu!!!
Concert i pica-picaHorari: 19'30h a 22'00hPreu: 15'00€ (nens 5€ si volen pica-pica, gratuït sense)
Inscripcions: truca o envia un whatsapp al 600 50 72 81 o envia un missatge a info@hortaplademunt.cat
CONCURS TASTA'M
Buscat una parella i apunta't!!!
En què consisteix?
Cada parella haurà d'encertar el màxim número d'ingredients de 6 tastets diferents... Sembla fàcil, oi? Dons ho fareu amb els ulls tancats!!!
Premi per a la parella guanyadora: Una cistella de verdures!
Portes obertes amb visita guiada i passejada en carro.
Els propers dissabtes 30 de maig i 6 de juny de 2015 de 11h a 13h hi haurà portes obertes amb visita guiada per l'horta:
-Perquè fem agricultura ecològica.
-Com tractem la terra i els cultius.
-Quins avantatges obtenim consumin productes ecològics de petites empreses familiars i de proximitat.
-Altres temes relacionats que puguin anar sortint del l'interès del grup.
Aquest va ser el nostre primer diptic... Quins temps!
Mare meva! els objectius continuen sent els mateixos, pèro els nens han crescut tant... D'aquí a poquet els més grans seràn els joves agricultors!
"Vine a descobrir tot el que els sucs i batuts verds poden donar-te"
Són un cabal de nutrients i enzims vius, alcalinitzen el teu organisme, oxigenen les teves cèl·lules, revitalitzen, alleugen el restrenyiment, ajuden a un millor descans, milloren la qualitat de la pell, es digereixen molt bé i estan al teu abast!!!
DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE
Primer Objectiu aconseguit: Fer el mapa interactiu i constituir l'associació.
Portes obertes amb visita guiada i passejada en carro.
Els propers dissabtes 31 de maig i 7 de juny de 2014 de 11h a 13h hi haurà portes obertes amb visita guiada per l'horta:
-Perquè fem agricultura ecològica.
-Com tractem la terra i els cultius.
Passejades en carro, per a tots els que volgueu fer una visita a l'horta o pels que ja sou clients nostres... és gratis!
(truca a 677445188 per concretar visita o activitat)
En el curs dels trenta últims anys la taxa d'incidència del càncer a augmentat un 40%. Dins d'aquest increment de leucèmia i tumors cerebrals, en els nens ha estat un 2% per any. S'ha constatat una evolució similar per a les malalties neurològiques, autoimmunes, o per al mal funcionament de la reproducció, una "epidèmia" que copeja als països anomenats "desenvolupats".
Buscant la manera de sobreviure... l'horta i la cultura s'agrupen!Aquest estiu, vespres de gresca a la fresca!!!
CLARET CLOWNGRESCA A LA FRESCA
Gaudeix d'un vespre a la fresca amb Claret Clown!
Petit "trailer" que combina imatges i vídeo del que fem a l'horta.
Vols fer un passeig...
Buscant la manera de sobreviure... l'horta i la cultura s'agrupen!Aquest estiu, vespres de gresca a la fresca!!!
CLARET CLOWNEL CIRC PEPERONICom un pallasso pot posar tot un circ a dins d'una maleta... i encara li sobra espai!
Què, com i perquè consumir aliments ecològics de proximitat.
Els propers dissabtes 27 d'abril i 4 de maig de 2013 de 11h a 13h hi haurà una visita guiada on farem una passejada pels cultius i tractarem els següents punts:
- Com conrear hortalisses sense pesticides.
Em actualitzat aquesta aplicació online, però tot i que el format ha canviat una mica, el funcionament general és el mateix que es mostra en aquest videotutorial... AVIAT L'ACTUALITZAREM!
"DESPERTAR PRIMAVERAL" de dissabte al matí
Et ve de gust fer un un divertit i sa "pica-pica", acompanyat de sucs, batuts, còctels naturals... els dissabtes al matí?
A partir del proper dissabte 21 d'abril i fins el 28 de juliol de 2012, vine a fer un "vermut sa" a casa nostra
¡JA NO TENS EXCUSES PER NO VENIR A FER-NOS UNA VISITA! Vine a passar un matí entretingut amb nosaltres... parlarem, aprendrem i passarem una bona estona.
100g d'oli de bona qualitat (depenent de la textura que es vulgui donar, es por afegir o disminuir la quantitat)50g de fulles d'alfàbrega25g de pinyons en pols (o 50g si no posem formatge)1 dent d'all (opcional)
100 ml de beguda vegetal (civada, soja, arròs ...)
1 beina de vainilla
250 ml de crema vegetal (civada, soja, arròs ...)
3 ous i un rovell d'ou bio
100 ml de xarop de atzavara
1 gra d'all petit1 mica de sal marina1 cullerada de suc de llimona250 g de iogurt natural2 cullerades de coriandre picat3 pastanagues¼ de col llombarda¼ de col blanca
2 albergínies
1 gra d'all
100g de pa sec
4 cullerades de formatge de cabra curat o semi
1 rovell d'ou
500 ml de beguda vegetal o aigua
Un grapat de julivert picat
Per a la salsa
1 manat de porro
1 cullerada rasa de miso blanc
250 g de soja texturitzada
5 cullerades d'oli d'oliva
1 ceba picada
2 grans d'all
2 cullerades de salsa de soja o tamari
1 culleradeta de comí mòlt
1 culleradeta de canyella mòlta
1 culleradeta d'orenga sec
400 g de tomàquet triturat
1 culleradeta de sucre integral o mel
3 albergínies
1 cullerada d'oli d'oliva
2 grans d'all
2 llesques de pa de pagès integral
1 culleradeta de bitxo mòlt (opcional)
1 cullerada de llavors de sèsam
4 pebrots verds italians
Per a la massa brisa
200 g de farina integral o farina d'espelta
50 g de margarina bio no hidrogenat
2 cullerades de sucre integral de canya
1 mica de sal marina
150 aproximadament d'aigua o beguda vegetal
2 manats de cebes tendres
1 cogombre
1 poma golden
5 cullerades d'oli d'oliva
2 cullerades de suc de llimona
Sal marina i pebre
2 albergínies
1 pebrot vermell
oli d'oliva verge extra
5 grans d'all picat
600 g de tomàquets nets de pell i llavors
10 fulles d'alfàbrega fresca
50 g de pasta d'olives negres
sal i pebre negre
100 g de formatge fresc de cabra o una altra varietat
500 g de pasta a elecció
1 quilo de fruita del temps variada
1 cullerada d'oli de gira-sol no reginat
1-2 cullerades de xarop d'atzavara
1 beina de vainillaRentar i tallar la fruita, descartant ossos i llavors.
3 cogombres
1 alvocat
1 poma
1 cullera de pinyons
unes fulles d'alfàbregaLiqüem els cogombres.
Posem, en el got de la batedora, el suc del cogombre, l’alvocat pelat i tallat a trossos, sal i pebre al gust. Batre-ho tot.
Piquem les fulles d’alfàbrega ben petites (com si fos julivert), tallem la poma a daus i ho servim junt amb el batut.
3 albergínies
1 o 2 dents d'all
2 culleres de crema de sèsam o ametlles
1 cullereta de comí molt
1 llimona
sal
5-6 tomàquets madurs
2 grans d'all
Herbes fresques
Sal
¼ got d'oli d'oliva
3 carbassons
2 cebes tendres
3 cullerades de formatge de cabra ratllat
140 g de polenta
500 g de pastanagues
60 g de xarop de atzavara o sucre integral de canya
400 ml de llet d'arròs i coco
2 g d'agar agar en pols o flocs
Per als burguers:
80 g de remolatxa ratllada crua
60 g de blat sarraí
1 ceba tendra picada
1 cullerada de julivert picada
1 cullerada de cibulet picat o de farigola
15 g de llavors de gira-sol
60 g de farina de blat sarraí
Per a la salsa:
1 gra d'all
Sal marina
5 cullerades de beguda de civada
2 cullerades de suc de llimona
1 culleradeta de mostassa de Dijon
1 cullerada de vinagre de poma
200 ml d'oli d'oliva
1 cullerada de cogombre picat
250 g de llenties Dupuy cuites
200 g de mongetes verdes
200 g de pèsols frescs
4 tomàquets
1 grapat de menta
1 grapat de julivert
La pell d'una taronja
La pell d'una llimona
200 g d'arròs rodó semi integral
1 litre de beguda d'arròs
La pell d'una taronja
250 g de pastanagues
1 branca de canyella
1 cullerada de xarop de atzavara
Per a la base del pastís:
150 g de polenta
600 ml d'aigua
1 cullerada d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal marina
Per al farciment:
3-4 alls tendres
2 porros
3 carbassons mitjans
1 grapat d'alga arame
2 ous
200 ml de crema vegetal (civada, soja)
1 porro
1-2 bulbs de fonoll
2 carbassons petits
Oli d'oliva, sal marina
2 pastanagues petites
100 g de faves pelades (sense pell) o pèsols
3-4 fulles d'espinacs frescos
Un grapadet d'herbes fresques variades
2 tasses de farina d'arròs
1 cullerada de llevat en pols
1 mica de sal marina
1 tassa d'aigua
1 tassa de dàtils sense os
2 cullerades de crema d'ametlles
La pell ratllada d'una taronja
1 beina de vainilla
1 tassa de pastanaga ratllada
½ tassa de nous picadesEscalfar el forn a 180 º C.
350 g de farina integral
1 sobre de llevat sec de forner o 30 g de llevat fresc
2 cullerades d'oli d'oliva
170 ml d'aigua tèbia
500 g de fulles fresques de bledes
1 ceba picada
nou moscada
Sal marina i pebre negre
5 cullerades de crema de civada
2 cullerades de formatge de cabra ratllat (opcional)
2 naps rodons1 gra d'all2 cullerades de menta fresca picada1 cullerada de julivert picat1 cullerada de pinyonssal marina5 cullerades d'oli d'oliva
200 g de farina integral o semi-integral
1 sobret de llevat en pols
½ culleradeta de sal marina
100 g de sucre integral de canya + 2 cullerades
3 ous biològics
100 ml d'oli vegetal no refinat
3 remolatxes mitjanes (250 g aprox) pelades i ratllades
La pell ratllada d'una taronja
1 cullerada de canyella mòlta
2 cullerades d'oli d'olivaMitja cullerada de llavors de comí1 ceba petita picada2 grans d'all picats400 g de patata tallada en cubs1 culleradeta de curri mòlt1 culleradeta de comí mòlt1 culleradeta de coriandre mòlt1 culleradeta de gingebre fresc ratllat4 tomàquets madurs picats o ratllats250 ml d'aigua
700 g d'espinacs frescos1 cullerada d'oli d'oliva1 culleradeta de llavors de comí1 culleradeta d'alls majados en morter1 culleradeta de gingebre ratllat1 ceba mitjana picada1 tomàquet mitjà pelat i picat1/2 culleradeta de comí en pols50 ml de crema de civada o de sojasal
200 g de cuscús½ col2 tasses de verdures variades tallades a tires3 cullerades d'oli d'olivaSal i pebre100 g de tofu fumatMitjana tassa de fruits secs picatsMitjana tassa de germinats de soiatamari
3 fonolls300ml de suc de poma1 branca de romaní fresc2 cullerades de tamari
Rentem els fonolls, els tallem a làmines i els posem en una cassola juntament amb la branca de romaní. Cobrim amb el suc de poma i portem al foc. Coure durant 20 minuts a partir de la bullida.
Destapar i deixar coure 5 minuts més. Afegir el tamari i deixar altres 5 minuts. Retirar i servir.
1 ceba picada2 grans d'all2 cm d'arrel de gingebre2 cullerades d'oli d'oliva1 culleradeta de comí mòlt1 culleradeta de canyella mòlta600 g de carbassa4 cullerades de llavors variades (carbassa, gira-sol, sèsam)1/4 tassa de salsa de soja
4 carbasses Jack Be Little (carbasses mini)2 cebes grans1 o 2 dent d’all2 tomàquets madurs50 gr. de tofu fumat tallat a daus molt petits o esmicolat (la recepta original porta “bacon”)1 carbassó petit50 gr. de formatge roquefort o blau (o 50 gr. de crema de llet vegetal amb una mica de farina per espessir)saloli
2 o 3 pomes (depenent de la mida)El suc de 1 llimona petita o ½ llimona gran1 unitat de fonoll
1 ceba gran1 bulb de fonoll1 cullera sopera d’oliUna mica de sal1 carbassa (uns 700 gr. una vegada pelada)½ got d’aigua
200 g de farina d'arròs100 g de farina de quinoa20 g de quinoa1 sobret de llevat en pols1 culleradeta de sal250 ml d'aigua40 g de llavors de gira-sol2 cullerades de llavors de lli1 cullerada de llavors de rosellaOli d'oliva
2 albergínies grans2 cullerades soperes de tahin torrat (crema de sèsam)1 culleradeta de comí mòltmitja llimonasal marina
4 pomes600 ml de beguda d'arròs1 bosseta d'infusió yogi2 culleradetes de kuzu
Pelar les pomes, tallar-les i coure-les al vapor.
Preparar una infusió de yogi tea, retirar i afegir el kuzu prèviament diluït en una mica d'aigua freda. Remoure fins que espesseixi una mica.
Retirar i servir amb la poma cuita.
1 ceba
1 pebrot o patates
2 carbassons
½ carbassa
1 fulla de llorer
1 branca de romaní
2 cullerades d'olives negres picades
200 g de tofu
1 raig d'oli
200 g d'arròs integral40 ml de vinagre d'arròs o de poma1 cullerada de xarop de atzavara (ágave)¼ culleradeta de sal marinaalga nori1 alvocat1 pastanaga1 cogombreSalsa de soja
1 pebrot vermell1 ceba tendra300g de quinoa cuita50g de raïm passa50g d'ametlles torrades50g de pinyons1 cullerada de julivert picat1 cullerada de coriandre picat1 cullerada de menta picadaEl suc de 2 llimonesOli d'olivaFulles de bleda (sense penca o penca molt fina)
6 cebes tendres picades600 g de patates2 grans d'all1 cullerada de pell de llimona ratllada50 g d'olives picades2 cullerades de menta i julivert picats50 g de formatge de cabra ratllatCol blancaSal i pebre
200 g de farina integral molt fina
1 cullereta de sal marina
2 cullerades d'oli d'oliva
90 ml d'aigua
½ col llombarda
1 poma golden
1 cullerada d'oli d'oliva
80 g de sucre integral de canya
2 cullerades de vinagre balsàmic o de Jerez
Sal i pebre.
½ col llombarda2 patates mitjanes (350 g)2 grans d'all
Un grapat de pipes de carbassa i girasol
oli i sal
3 remolatxes crues1 poma1 bulb de fonoll1 gra d'all3 cullerades de vinagre balsàmic2 cullerades de xarop de atzavara (àgave)150 ml d'oli d'oliva extra verge
500 ml de beguda d'ametlles10-12 pastanagues1 llimona petita1 gra d'all1 cullerada de pinyons1 branqueta d'alfàbrega fresca1 branqueta de menta fresca4 cullerades d'oli d'oliva (o un altre oli de pressió en fred)1 cullerada d'oli de lliSal marinaPebre
L'hummus és un plat clàssic de l'Orient Mitjà, que se serveix com a aperitiu o entrant. Bàsicament és un paté a base de cigrons i tahina, però aquí li afegirem una variant: remolatxa!2 remolatxes250 g de cigrons cuits